hits

Hjemmesydd skjørt til barn

Dagen etter at jeg var ferdig med uglebuksa (HER) til Olivia begynte jeg på et nytt prosjekt. Jeg hadde lenge hatt det i tankene, men det var så mye som skulle gjøres først. Da jeg endelig hadde kommet på en fin fremgangsmåte var det ikke lenger noe som holdt meg tilbake. Oppdrag Skjørt skulle straks påbegynnes! 

I dét jeg satte foten på det nederste trappetrinnet for å komme opp på syrommet mitt hørte jeg Olivia i babycallen. Hun lå nemlig ute i vognen sin og sov. Jeg sto helt stille og bare lyttet, men det kom ikke noen flere lyder. Jeg så på klokken at hun hadde sovet i nesten 2 timer så det var ikke sikkert at hun kom til å sove så mye mer. Shit au, tenke jeg før jeg raste opp trappa. Jeg bare begynner og så får jeg se hvor langt jeg kommer!

Mønsteret hadde jeg tegnet tidligere på dagen med Olivia ved siden av meg som tegnet sin egen tegning. Hun har virkelig fått teken på det. Jeg la mønsteret over stoffet jeg ville bruke, klippet det ut og begynte å sy. Herregud, så fort det gikk!  Jeg var nesten ferdig da Olivia begynte å rope "Mamma" ca. 45 minutter senere! 

Litt senere på kvelden brukte jeg ikke mer enn 5-10 minutter på å få skjørtet ferdig. Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg skal sy på noe pynt i form av en sløyfe, et bånd eller liknende. Foreløpig kan det være slik som det er, så jeg får litt tid til å tenke på det.


1 stk. ferdig skjørt!

Mønsteret og fremgangsmåten har jeg satt sammen selv ved å blande to av Stine/Speiltvillingenes oppskrifter. I stedet for å lage skjørtet på akkurat samme måte som i hennes oppskrift forenklet jeg det litt ved å bruke mål og en nogen lunde lik fremgangsmåte som jeg gjør når jeg syr bukser. Jeg brukte buksemønsteret og -fremgangsmåten helt øverst, og skjørtmønsteret og -fremgangsmåten for å få det til å bli et skjørt og ikke en bukse ;) Mønsteret og oppskriften på hennes på skjørt finner du HER, og mønsteret på barnebuksa finner du HER. 

Skjørtet er sydd i str. 86. Jeg gjorde det litt lengre enn jeg egentlig hadde tenkt slik at det passer litt lenger til Olivia. Stoffet er i mørkeblå bumull med hvite prikker. Ribben i livet er hvit. Stoffene er fra Stoff og Stil.  


Det passet perfekt!
 

Selv om det er litt risikofylt å bruke hvitt på en 1-åring i barnehagen er dette dagens antrekk. Det er tross alt fredag og det er gå gøy for mammaen å pynte lillejenta si litt.

Håper alle får en fin helg! Det har jeg nemlig tenkt til å ha! 

14 kommentarer

Irene

17.10.2014 kl.10:25

Så fint skjørtet ble!

Cathrine Narum

17.10.2014 kl.10:32

Irene: Tusen takk! Dette er det enkleste jeg har sydd! :p Enklere og kjappere enn putetrekk til og med :D

Vera

17.10.2014 kl.10:46

Haha Mio våkner også alltid akkurat idet jeg skal starte på det jeg egentlig hadde planlagt å gjøre mens han sov, siden jeg som regel surrer en god stund før jeg faktisk setter I gang hehe.

Så fint det ble! :) skulle ønske jeg hadde en liten jente også, så jeg kunne sy skjørt og kjoler hehe

Cathrine Narum

17.10.2014 kl.10:56

Vera: Hahaha! Sånn er det alltid her også! Jeg skal gjøre noe mens Olivia sover, men jeg må jo sitte litt ved pc'en først, sjekke instagram, spise, sjekke bloggen, osv. Og så er det plutselig ikke lenge til Olivia våkner og jeg rekker kanskje ingenting av det jeg hadde tenkt til! :p

Hehe, ja, det er veldig koselig med skjørt og kjoler, men det finnes jo mye fint man kan sy til gutter også :) :)

Marte :-)

18.10.2014 kl.21:07

Så flink du er til å sy. Fant frem til bloggen din via "speiltvillingene" . Har du planer om å skrive fødselshistorien deres? Synes det alltid er spennende å lese om :-)

Cathrine Narum

18.10.2014 kl.22:30

Marte :: Tusen takk! :) :) Jeg vet egentlig ikke. Jeg skrev ned hele fødselshistorien så detaljert jeg klarte da jeg kom hjem fra sykehuset. Det ble ca. 5 sider på pc! :p Om jeg skal publisere det vet jeg ikke enda. I så fall hadde det blitt en litt forkortet og sensuret versjon ;) Haha :)

annikenna

19.10.2014 kl.20:49

så fint!

Cathrine Narum

19.10.2014 kl.22:08

annikenna: Tusen takk :)

Fromfat2phat

20.10.2014 kl.16:25

For en liten hjerteknuser! Hjertet mitt smelter fullstendig her♥ Og så flink du er:D

Sophie Marken

20.10.2014 kl.16:43

åh,så fint:D

Cathrine Narum

21.10.2014 kl.19:50

Fromfat2phat: Åh, tusen takk! Ja, hun er det beste jeg vet! :D <3

Cathrine Narum

21.10.2014 kl.19:52

Sophie Marken: Tusen takk! :D

Bloggnoia

23.10.2014 kl.15:25

Det ble kjempefint :) Sying det er jeg ikke noe god på, men har noen flinke kusiner som hjelper meg av og til med oppsying av bukser, gardiner og diverse :)

Cathrine Narum

24.10.2014 kl.08:24

Bloggnoia: Tusen takk! Det var ikke jeg heller for å si det mildt :p Men så plutselig fant jeg ut at jeg ønsket meg en symaskin, og 6 mnd etter at jeg hadde fått den satt jeg meg ned med den. Det er var i desember i fjor, så progresjonen gikk veldig raskt! :D Og jeg elsker det!

Skriv en ny kommentar