hits

Tobarnsmamma!

Dagene går og Baby er 2,5 uke allerede! På én måte føles det ut som om han har vært her i mange måneder men på den andre siden føles det ut som vi fikk han i går. Jeg begynner å venne meg til livet som tobarnsmamma, og etter 2 uker i en egen boble begynner hverdagen å normalisere seg igjen. I begynnelsen var det baby, baby, baby og jeg kjente på mye dårlig samvittighet ovenfor Olivia som alltid måtte vente. Nå som vi begynner å få litt mer kontroll kan jeg endelig nyte Olivia mer igjen. Jeg er også veldig, veldig glad for at jeg brukte så mye tid på henne før babyen kom!

Babyen har ikke så mange rutiner enda, men jeg har lært å kjenne han ganske godt. Selv om mye ikke kan forutsees kjenner jeg mange av sove- og spisemønstrene hans. Jeg har også mye overskudd og prioriterer Olivia når jeg kan. Det vil si når babyen sover. Når han våkner er det ikke lenge vi kan vente før han skal ha mat, og da må jeg gå fra Olivia igjen. Heldigvis er vi to foreldre, og det er veldig godt at AP kan ta seg litt ekstra av Olivia nå som jeg er såpass bundet til babyen.

Olivia er forresten helt eksemplarisk og vi har ikke merket noe sjalusi i det hele tatt. Hun er veldig opptatt av "baby min" og spør etter han hele tiden. Han får kos, hun henter kaninen hans og legger teppet over han. Jeg får ikke gi ham noen av lekene hennes men han får låne noen dersom hun henter dem selv. Da legger hun de fint ved siden av han, samtidig som hun koser, synger og snakker til han. Plutselig kan hun si "Jeg er kjempeglad i deg, baby". Det smelter virkelig et mammahjerte!

Dagene er vanlige og gode. Olivia er i barnehagen på dagtid, men vi bruker mye tid på henne på ettermiddagen. Vi prøver å holde babyen litt våken så han kan ligge på gulvet å se på at hun leker. Det gjør det veldig enkelt for meg som kan sitte på gulvet sammen med dem og på den måten leke og passe på dem begge. Dersom babyen sover blir det ofte tegning, perling eller spilling av lotto. Sistnevnte har vi nettopp introdusert, og det var veldig populært.

I dag har vi vært på en ekstra vektkontroll på helsestasjonen og nå har han heldigvis lagt på seg litt igjen. Så nå er alt bare velvære og vi nyter hverdagen og hverandre.

8 kommentarer

Malin

08.02.2016 kl.14:02

Så herlige :-)

Cathrine Narum

08.02.2016 kl.14:05

Malin: Taakk :) Ja, verdens fineste <3 ;) :)

Stina

08.02.2016 kl.14:20

Hva heter den lille babyen?;-)

Cathrine Narum

08.02.2016 kl.14:39

Stina: Vi har stått mellom to navn lenge, men i dag ble det Sander :)

Theodora

08.02.2016 kl.14:24

Så bra:) Det høres ut som alt er perfekt og at dere har funnet ut av det:) Tobarnsmamma ja! Bra Olivia er så snill og grei. Kos dere videre<3

Cathrine Narum

08.02.2016 kl.14:38

Theodora: Jaaa :) :) Nå er det veldig bra! Det har vært bra hele tiden, men nå har alt roet seg litt og vi er blitt vant til en ny situasjon med 2 barn. Det høres rart ut når jeg sier det sånn, men du skjønner :)

Hehe, ja, tenk at jeg er tobarnsmamma :O :D

Maria

08.02.2016 kl.21:45

Igjen, gratulerer så mye <3

Kjenner jeg gleder meg mer og mer nå til å bli tobarnsmor i august <3

Cathrine Narum

08.02.2016 kl.22:22

Maria: Tusen takk :) :) Ja, det blir sikkert veldig koselig!

Skriv en ny kommentar