hits

3 måneders krisa?

Jeg er medlem i en termingruppe på facebook og der har det vært snakk om en såkalt "3 måneders krise". Jeg hadde aldri hørt om det før, og kan ikke huske at Olivia hadde det. 3 mnds krisa går visst nok ut på at babyen er mer urolig, vil ha mer mat, mer kos, våkner oftere på natten og det som fungerte frem til nå fungerer ikke lenger. Sander ble 11 uker i går, og jeg lurer på om han har kommet i "3 mnds krisa".

Jeg legger vanligvis Sander et sted mellom kl. 19 og 20. Det må times litt med Olivias legging og om AP er hjemme eller ikke. Han har sovet raskt, men våkner ofte etter circa 30 minutter for påfyll av mat. Deretter sover han til 07-08-tiden, med unntak av nattmat kl. 01 og kl. 04. Det gjorde han ikke i går. Ikke i natt!

I går gikk vi på badet kl. 19.00. Jeg ordnet begge barna og så gikk vi å la Olivia. Etter sang og kos gikk jeg og la Sander. Han sov etter 15 minutters amming. Klokken var blitt 19.45. Jeg hørte Olivia gråt og gikk inn til henne. Etter en liten sang til og litt ekstra kosing sov hun søtt. Jeg gikk ned og var nesten klar for telefondate med min bestevenninne. Jeg måtte bare vente og se at barna hadde sovnet ordentlig. Jeg ringe Lone kl. 20.15 men la på før hun tok telefonen. Sander gråt. Etter kos, sang og amming gikk jeg ned igjen. Klokken var 20.30 og jeg prøvde å ringe Lone - ingen svar. Jeg sendte henne en melding "Ring meg når det passer", så løp jeg opp til Sander igjen som igjen hadde begynt å gråte. Jeg var hos han fra 20.30 til 21.25. Endelig sov han! Telefonen min viste 1 melding og 3 ubesvarte anrop fra Lone.


Litt slitsomt når det står på, men vi må ta det med et smil.

Begge barna sov resten av kvelden som førte til en telefondate på 2 timer og 15 minutter. Det er Luu og Cazy i et nøtteskall! Klokken var over midnatt da jeg fikk lagt meg, men jeg sov ikke lenge. Sander våknet for mat både kl. 01 og klokken 02. Klokken 04 våknet Olivia og gråt. Etter kos og trøst gikk jeg ned for å lete etter vannflaska hennes. Så gikk jeg på do, og så drakk jeg vann. Vel tilbake i senga lukket jeg så vidt øynene før Sander skulle ha mer mat. Da vi endelig sovnet ble klokken raskt 07 og Olivia kom tuslende. God morgen!

Jeg var ikke akkurat uthvilt da vi sto opp, men det går seg raskt til. Jeg har alltid vært A-menneske og det er jeg veldig glad for. Olivia er i barnehagen, Sander er nettopp lagt ut i vogna og jeg har mye å pusle med. Å ta med en dupp selv har jeg ikke tid til, og ikke trenger jeg det heller. Når jeg våkner er jeg våken. 

I dag skal Sander få være litt mer våken og aktiv, og så satser jeg på at han sover mer i natt. Han sov litt mye på dagtid i går, så jeg håper at det er det som er grunnen til at vi alle sov litt dårlig i natt. 

God helg! :)

4 kommentarer

Mj

08.04.2016 kl.13:09

Dette var så utrolig gøy å lese kjente jeg:) har ei frøken som ble 3 mnd nå nettop å har merket godt at det er noe forandring som foregår, men jeg visste ikke at 3mndskrisa var en greie :p nå er hun min tredje, men det er 9&7 år siden sist gang så føles ferskt :p

Cathrine Narum

08.04.2016 kl.13:15

Mj: Så bra :) Nei, jeg har heller ikke hørt om dette :p Så om det er en greie eller ikke kan jeg ikke si helt sikkert, men det er i hvert fall flere i termingruppa mi som har snakket om det :) Så koselig med nr. 3 :) Da er hun jo i veldig lik alder som min Sander :)

Theodora

08.04.2016 kl.15:13

Huff det hørtes slitsomt ut! Får håpe det var et engangs tilfelle;) Lykke til i kveld:)

Cathrine Narum

08.04.2016 kl.15:20

Theodora: Ja, det var litt slitsomt :p Takk :) Håper han sover bedre i natt :)

Skriv en ny kommentar