hits

Bløtkake uten jordbær! (og andre kaker)

Da Sander skulle feire 1-års dagen sin forrige helg måtte jeg flere ganger klø meg i hodet mens jeg prøvde å tenke ut hvordan jeg skulle lage bløtkaka. For hva er vel en bløtkake uten jordbær? Eller rettere sagt; Hva er en bløtkake uten Totenbær? At noen jordbær kan smake bedre enn de jordbærene som blir dyrket her på Toten kan du aldri klare å overbevise meg om ;) 

Jeg måtte ta et par googlerunder før jeg fant en god løsning på bløtkake utenfor jordbærsesongen. Svaret ble bringebærkrem! Med hjemmelaget bringebærsyltetøy i fryseren var jeg allerede på god vei! Dette måtte vel gå bra, til tross for at dette bare var andre gangen jeg skulle lage bløtkake helt selv. Første gangen var på Olivias 3-års dag i fjor, og det gikk over all forventing! Virkelig!

Sukkerbrødoppskriften fant jeg på "Detsøteliv.no" og baksten ble hele 10 cm høyt! Jeg delte sukkerbrødet i tre deler og fylte med et tykt lag bringebærkrem (vispet krem + hjemmelaget bringebærsyltetøy), vaniljekrem, et tynt lag bringebærsyltetøy, hakkede valnøtter og hakkede biter av mørk kokesjokolade. Jeg elsker søtsaker, men det må være litt smak i det. Valnøttene og den mørke sjokoladen gir virkelig kaken prikken over i'en! 

Da kaken nærmet seg klar viste det seg at jeg hadde litt for lite krem igjen til å dekke kaken. Jeg improviserte litt og blandet inn vaniljekrem til jeg hadde nok. Kremen ble litt tynnere, men ikke så tynn at den rant. Heldigvis. 

Da kaken skulle pyntes måtte jeg igjen tenke utenfor boksen. Jeg pynter jo alltid med friske bær, men jeg var ikke så gira på å pynte bursdagskaka til lillegutt med vinterbær fra Belgia eller Nederland(?). Jeg hadde planlagt å ha et stort, blått 1-tall, men det fikk jeg selvsagt ikke tak i! Derfor ble det et lite søtt fly i stedet. Rundt har jeg satt marengstopper og i midten hadde jeg bare masse kakestrøssel. 

Etter ha ha rundet Internett på jakt etter en sjokoladekakeoppskrift fant jeg endelig en som hverken inneholdt rømme eller kefir som jeg som regel aldri har i kjøleskapet (hvis ikke det er noe spesielt). Olivia hjalp til, og sjokoladekake ble det! Den ble til og med kjempegod! Jeg hadde glemt å kjøpe seigmenn til å pynte med, så bokstavkjeks var midt i blinken sammen med de selvskrevne nonstoppene! Muffins måtte vi også ha! Jeg og Olivia bakte, og hun skrapte bollene! Jeg er ikke så glad i smørkrem og andre tykke glasurer, så melis med konditorfarge er helt toppers! Sjokoladekaka har forresten også melisglasur på seg. Litt kakaopulver er alt som skal til!

Kakebordet i all sin prakt! Mamma hadde vært så snill og bakt boller til oss! Bursdag ble det, og den ble veldig velykket! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar