hits

Hjemmesydd til 3-åringen!

Endelig er jeg i gang igjen og endelig ble det Olivia sin tur til å få hjemmesydde plagg. Syfingrene har vært opptatt med andre ting i lang tid, og selv om jeg fikk unna noen julegaver og liknende har ikke den store sygleden vært helt på topp. Endelig er det kjempemorsomt å sy igjen! 

Jeg lagde skjørt som julegaver til nabojentene. Et skjørt til dem hver + et matchende skjørt til dukkene deres. Begge stoffene er av nervøs chenille. I livet har jeg brukt vanlig ribb, og i livet til dukkeskjørtene er det strikk. 


 

Jeg hadde veldig lyst til å sy et slikt skjørt til Olivia også, og ettersom hun både har hatt rosa og lilla ble det gult denne gangen. Gult er kult, selv om Olivia ikke var helt enig med én gang. Det første hun sa var at hun ikke ville ha det. "Jeg vil bare ha rosa skjørt!" Jeg fristet med at det var "rosa på kanten" og da gikk det heldigvis bra. Siden da har hun nesten ikke villet tatt det av seg. 

Skjørtet er sydd i en circa str. 110. Stoffet er nervøs chenille og ribben er lakserosa.

Ettersom sygleden plutselig tok meg og Olivia trengte et par nye joggebukser hoppet jeg rett til neste prosjekt. Jeg fant frem et mønster fra en haremsbukse og en av Olivias (for små) joggebukser. Jeg "blandet" de to buksene og tegnet et nytt mønster. Resultatet ble den lyse uglebuksa. Den ble litt for lang og litt for smal i beina, men med en liten justering nederst ble den egentlig helt okey! 

Allerede dagen etter var jeg igang med en ny bukse. Jeg fant frem joggebuksa igjen (den som var litt liten) og mønsteret jeg nettopp hadde tegnet. Jeg gjorde hoftene litt mindre og beina litt bredere og kortere. Denne modellen ble jeg enda mer fornøyd med, men jeg kommer nok til å lage beina enda litt bredere neste gang. Det er det som er så gøy med å sy. Man kan endre, justere, og velge og vrake i størrelser, farger, stoffer og tilbehør!
Den mørkerosa buksa er sydd av stoffet chenille (kosebuksestoff) og har lysegrå ribb. Den lyserosa buksa er av stoffet isoli (joggebuksestoff). I livet er det en lyserosa ribb og ved anklene bare brettet jeg opp og sydde rundt. Begge buksene er i str. 110, og alle applikasjonene har jeg klippet ut og sydd på med rett- og sikksakksøm. 

Jeg trenger kanskje ikke å skrive hvilken farge som er Olivias favoritt? 

4 kommentarer

annebe

02.02.2017 kl.22:19

Så fine ting du har laget :)) Rosa er fint for slike småjenter <3

Cathrine Narum

03.02.2017 kl.10:47

annebe: Tusen takk! :) Ja, det går mest i rosa :)

Mamma

02.02.2017 kl.22:54

Såååå flink du er! Moro med hjemmesydde klær, og imponert av hva du lager og at du setter av tid! Har du arvet noe fra din mor tru? 😊

Cathrine Narum

03.02.2017 kl.10:48

Mamma: Tusen takk :) Går ekstra fort når man er i gang og i tillegg synes det er veldig gøy:D

Skriv en ny kommentar