hits

Når det går litt for fort!

Det er et par måneder siden mammapermen min var over, og jeg er godt i gang i ny jobb. Da klokken hadde bikket 01.00 natt til søndag var jeg klar for "lunch". Mr. Lee (nudler) ble redningen min, eller skal jeg si nattens forbannelse..? 

Da nudlene hadde kokt ferdig helte jeg den kokende blandingen over i en bolle. Problemet var bare at jeg også hadde et par fingre oppi samme bollen. Jeg merket det litt for sent, og som en refleks satte jeg bollen litt for raskt ned i vasken. Bollen var helt full, og i mitt voldsomme tempo klarte jeg derfor å helle hele blandingen over min høyre hånd! Jeg slapp alt jeg hadde og et sekund senere var hånden under kaldt vann. Jeg bannet for meg selv og så ned på nudlene som lå nedi vasken over sluket. I en vanlig setting hadde dette selvfølgelig blitt kastet, men nå sto jeg der da... I en 10-timers vakt på jobb og nudlene (og et eple) var den eneste maten jeg hadde. Jeg tok derfor et godt tak ned i nudlene, selvfølgelig med min vonde høyrehånd, og endte med å nesten kastet nudlene oppi bollen. Selv om det kalde vannet hadde stått på var nuddelblandingen ekstrem varm inni. Jeg kokte nudlene opp igjen mens jeg sto med hånda under kaldt vann.

Jeg var kvalm, skalv og matlysten var mildt sagt borte. Ikke var maten noe god lenger heller da all smaken var skylt bort. Men mat måtte jeg ha, og alt gikk ned. I nesten 4 timer satt jeg med hendene mine i en bolle med kaldt vann. Det gjorde svinaktig vondt, men det værste var jo at det ikke gikk over. Jeg måtte derfor bruke fantasien da jeg skulle ta fått på sykepleieroppgavene utover morgenkvisten. 1-2 minutter klarte jeg meg uten det kalde vannet. Kan du da tenke deg hvordan dette hadde vært å ha hånden inni en trang plastikkhanske en halvtimes tid? Jeg tok på meg den største jeg fant, fylte den med iskaldt vann og teipet igjen rundt kanten, Deretter tok jeg et par store hansker til utenpå. Det var ikke optimalt, men overraskende greit. Nå og da ristet jeg på hånden for å få vannet til å spre seg rundt, og ble hansken sølt på, dro jeg den bare av og hadde en ny under.

Hånden brant fortsatt da jeg var hjemme i 08-tiden på morgenen. Jeg smurte på rikelig med aloe vera fra planten i vinduet (takk gud for at vi hadde det) og etter en to timer lang dupp var hånden heldigvis litt bedre. Nå 40 timer senere er hånden nesten seg selv igjen, men den er forsatt sår etter det varme vannet.


Det synes ikke noe særlig, men jeg skal love deg at det kjentes!

Jeg kjenner til utrykket "Det er bedre å være føre var enn etter snar". Jeg er nok litt mer forsiktig neste gang jeg lager meg nudler.   

2 kommentarer

Malin

06.03.2017 kl.23:00

Godt det gikk så bra som det gjorde :)

Cathrine Narum

07.03.2017 kl.08:57

Malin: Jeg synes ikke det gikk så bra jeg :p Hahaha. Men joda, jeg skjønner hva du mener :)

Skriv en ny kommentar