hits

MiniMeslinger hos Mini!

En prikk, ingen fare

Vaksinen virker bare.

Litt vondt der og da,

Men egentlig bare bra. 

Fem prikker, ingen fare,

Vaksinen virker bare.

Med et lite stikk i armen,

Unngikk vi alarmen. 

100 prikker, STOR fare,

En lite barn fikk dem alle. 

Fattigdom og kultur,

For noen var det dessverre deres tur. 

100 prikker, STOR fare. 

Vaksinen ble droppet bare! 

Feilinformasjon og dårlig kunnskap

Men noen peker og roper dumskap. 

Mange prikker, stor fare.

Feber, hoste, utslett, 

Barn dør rett og slett! 

Ikke bare 1 eller 3,

Ingen får være i fred! 

 

"Når ét barn dør er det en tragedie. Når 1000 barn dør, er det statistikk"

 

Min sønn har nettopp fått 5-6 små "minimeslinger" etter vaksinen han fikk forrige uke. 5-6 små prikker som viser at vaksinen virker. Kanskje han er 1 av 10 som blir slapp og får litt feber 5-14 dager etter vaksinen også. Det får så være. Det han IKKE får er et hissig utslett som delvis flyter sammen (se bildet) Han får heller ikke voldsom hoste, hissig øyebetennelse, eller alvorlige infeksjoner som lungebetennelse og encefalitt som kan føre til varig hjerneskade. Og ja, død.


Bildet er fra "Pediatri og pediatrisk sykepleie" 2009. 

MMR-vaksinen gis vanligvis når barnet er 15 mnd gammelt og beskytter mot meslinger, kusma og røde hunder. Jeg jubler over at jeg selv og begge barna mine er vaksinerte. Men jeg blir også redd. I Europa herjer det nå et meslingerutbrudd og jo færre vaksinerte det er jo lettere spres denne potensielle dødelige sykdommen. 

Vaksiner barna dine du også! Gjør ditt for deg selv, dine barn, samfunnet og verden. Jeg snakker selvsagt ikke om kronisk syke barn som av ulike grunner ikke kan vaksineres. Jeg snakker om deg, meg og flesteparten av oss. Er lite stikk hos alle kan redde så mange! 

4 kommentarer

Malin

25.04.2017 kl.14:28

Så veldig enig. Her følger vi alt som er anbefalt. :)

Cathrine Narum

25.04.2017 kl.14:41

Malin: Så bra! :D Vi også (selvfølgelig) ;D

Marlene

25.04.2017 kl.14:41

Det er nettopp på grunn av de kronisk syke og de som av andre grunner ikke tåler vaksier det er så uhyrlige viktig at vi andre gjør det! Jeg sliter så mye med å respektere dem som ikke vaksinerer på grunn av synsing, og kjendiser som er i mot, jeg har respekt for at man kan være skeptisk til det, men da bør man heller innhente sikkelig informasjon om det, og forhåpentligvis finne ut at det er det beste for alle at de som kan vaksinerer! Her har det aldri vært et tema en gang. Barna våre skal vaksineres dersom det ikke er en ytterst god grunn til at de ikke bør få dem.

Cathrine Narum

25.04.2017 kl.22:29

Marlene: Det du sa! :D Det er kjempeviktig! Heldigvis er de fleste for vaksinasjon, men det finnes alltid de som dessverre har blitt feilinformert på en eller annen måte.

Skriv en ny kommentar