hits

Husmordagen!

I dag har jeg virkelig hatt en effektiv dag og stått på kjøkkenet store deler av dagen. Humør og motivasjon preges ofte av dagsformen, og dagen min kan lett gå "begge veier". Enten så er jeg lat og føler meg udugelig, men når jeg setter igang med noe, ja, da er jeg rimelig effektiv! 

Jeg startet med å lage to porsjoner av hjemmelagde knekkebrød. Da de første brettene sto i ovnen satte jeg en brøddeig til heving. Deigen vokste samtidig som knekkebrødene ble stekte, og når de siste brettene var klare, ble havrebrødene satt inn. 

Et hav av rot på kjøkkenet senere, var 6 brett knekkebrød og 2 havrebrød klare. Ikke de vakreste brødene kanskje, men veldig, veldig gode.

Ingen tid å miste, for neste prosjekt var det jeg egentlig hadde tenkt til å bruke dagen min på. Jeg hadde nemlig 5 kilo medisterfarse i kjøleskapet og dette måtte stekes opp i dag. Jeg hjalp (var med) mamma å steke kjøttkaker da jeg var liten, og i år hadde jeg lyst til å prøve det selv. Med mammas fremgangsmåte lett tilgjengelig på mobilen så jeg ikke på dette som noe problem. Det gikk faktisk lekende lett. 

Kjøkkenbenken var rimelig full av kjøttkaker, mel, brød, og enormt mange knekkebrød som skulle avkjøles på rister her og der. Heldigvis har jeg et nytt og fint kjøkken (Du så oss kanksje på Sinnasnekker'n i høst?), så dette var ingen problem så lenge man har tungen rett i munnen. 

Jeg ble akkurat ferdig til klokken var "på tide å hente barna i barnehagen". Hvis du lurer på hvor mange kjøttkaker du får av 5 kilo medistersfarse kan jeg fortelle deg at svaret er ca. 120 stk. Nå har vi mat en stund fremover, og du kan jo gjette hva  dagens middagsrett ble. 

Jeg kan jo også nevne at innimellom elting, heving, steking, brettbytte og avkjøling fikk jeg sydd to søte bukser til noen av husets dukker. Dette skal blant annet være med barnas kalender i år. 

Morgendagen blir garantert ikke like effekt, men jeg skal i hvertfall sy litt. Pakking av innkjøpte julegaver er også en mulighet. Det er alltid godt å være ute i litt godt tid med sånt. Det meste egentlig, spør du meg. 

6 kommentarer

annebe

27.11.2017 kl.21:40

Så mye godt da :)) Kjekt å ha en dag man lager opp litt ekstra ..Ønsker deg en fin kveld videre <3

Cathrine Narum

27.11.2017 kl.21:51

annebe: Ja, veldig greit. Man står på kjøkkenet, deigen hever, ovnen er varm - ja, da kan man like gjerne lage dobbel eller trippel porsjon ;) :) Ha en fin kveld du også :)

Mamma

27.11.2017 kl.21:41

DET kaller jeg effektivt👍🏼, utrolig hva du får til - er imponert og stolt av deg👏🏽💕. Et lite PS; sånn var jeg også 🤣

Cathrine Narum

27.11.2017 kl.21:52

Mamma: Takk :) Joda, jeg trår til en gang i blant :p Haha. Slekter nok endel på deg <3

28.11.2017 kl.09:50

Skjønner godt at du trives på det nye flotte kjøkkenet. Der må det være en drøm å holde på med forskjellige sysler

Cathrine Narum

28.11.2017 kl.10:29

Anonym: Det er det ??

Skriv en ny kommentar